Bridolog
9 dakikalık okuma
Bu yazıda bulabilecekleriniz…
Fırınlar, yemek pişirme denildiğinde evlerde en sık kullanılan pişirme araçlarının başında geliyor. Artan iş temposu, yemek pişirmek için daha az zaman kalması nedeniyle artık yemeklerin pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanmasını gerektiriyor. Yaşam alanlarının daralması ve hızlı yemek pişirme gereksinimiyle nedeniyle mini fırınlar artık her mutfakta bir ihtiyaç haline geldi.
Mini fırınlar, küçük ama oldukça güçlü ve hayat kurtarıcı çok çeşitli özellikte ve modelde tasarlanıyor. Peki mini fırınlar için bu kadar çok seçenek varken en iyisini seçmek için ne yapılmalı? Eğer kaliteli ve hızlı pişiren mini fırın satın almayı düşünüyorsanız, en iyi mini fırın markalarını ve modellerini listelediğimiz yazımızı okumaya devam edin!
1- Beko BMF 30 QB Mini Fırın
En iyi mini fırın markaları listemizin ilk sırasında Beko BMF 30 QB mini fırın yer alıyor. Fırın, 7 farklı pişirme fonksiyonu ve 30 litrelik hacmiyle dikkatleri çekiyor. Homojen Pişirme özelliğine sahip olan BMF 30 QB, mini fırınınızın üst ızgarasında yer alan Quartz ısıtıcısı ve ısıyı eşit dağıtan fanı sayesinde pişirme işlemi sırasında tepsinizin yerini değiştirmenize gerek kalmadan, %95'e kadar homojen pişirme sağlıyor. Beko’nun bu fırın modeli, kompakt boyutlarına rağmen geniş iç hacmine sahip. Bu sayede ergonomik kullanımının yanı sıra tek seferde geniş pişirme imkânı sunuyor.
- Fırın Hacmi (Litre): 30
- Yükseklik (cm): 32.2
- Genişlik (cm): 50.5
- Derinlik (cm): 40.2
- Fırın Tipi: Elektroturbo
- Ağırlık: 11,6 kg
Bu listeyi mutlaka okumalısınız: Çeyiz için En İyi, Kaliteli Mikrodalga Fırın Hangisi?
2- Arçelik SUF 5000 MGSI Mini Fırın
50 litrelik iç hacmine sahip Arçelik SUF 5000 MGSI, pişirme işlemlerinizi daha hızlı, pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştiriyor. Fan desteğiyle ısıyı eşit dağıtarak orantılı pişirme imkânı sunan bu mini fırın ile birbirinden farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz. Bu özelliklerine ek olarak buz çözme sistemi bulunan SUF 5000 MGSI mini fırın, dondurucudan çıkardığınız gıdaları hızlı bir şekilde çözebiliyor. Ayrıca Arçelik’in bu mini fırın modeli, inoks rengiyle mutfaklara son derece şık ve estetik bir görünüm katıyor.
- Fırın Hacmi (Litre): 50
- Yükseklik (cm): 35
- Genişlik (cm):
- 61 Derinlik (cm): 56
- Fırın Tipi: Multifonksiyon
- Ağırlık: 20.8 kg
3- Simfer 4503 Turbo Midi Fırın
6 farklı pişirme fonksiyonuna bulunan Simfer 4503 Turbo, buz çözme ve yoğurt yapma özelliklerine sahip. Simfer markalı bu midi fırın, eşit pişirme sağlayan turbo fanı sayesinde yemekleri kusursuz kıvamda pişirmenizi sağlıyor. Ayrıca maksimum zamanlama süresi 90 dakika olan Simfer 4503’ün pişirmeyi durduran mekanik saat özelliği de bulunuyor. İç aydınlatması da bulunan bu cihaz ile yemeklerinizin pişme derecesini kolayca takip edebilirsiniz.
- Fırın Hacmi (Litre): 45
- Yükseklik (cm): 33
- Genişlik (cm): 59
- Derinlik (cm): 47
- Fırın Tipi: Turbo
- Ağırlık: 13 kg
Bu listeyi mutlaka okumalısınız: En İyi, Kaliteli Tost Makineleri Önerileri
4- Bosch HTB12E428T Beyaz Mini Fırın
En iyi ve en hızlı pişiren midi fırın markalarını listelediğimiz yazımıza Bosch’un HTB12E428T Beyaz mini fırın modeli ile devam ediyoruz. Dar alana sahip mutfaklar için ideal bir ürün olan Bosch HTB12E428T, 45 litrelik iç hacmine sahip. 5 farklı pişirme özelliği ile çeşitli kullanım imkânı sağlayan model, başarılı ve kullanışlı bir ısıtma sisteminin yanı sıra sıcak havayı etkin bir şekilde sirküle eden fanlı alttan ısıtma sistemine de sahip ve böylece en yüksek sıcaklığı sağlayarak pişirme işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Mekanik zamanlayıcı özelliği ise Bosch HTB12E428T’nin diğer bir avantajı.
- Fırın Hacmi (Litre): 45
- Yükseklik (cm): 32.7
- Genişlik (cm): 59
- Derinlik (cm): 45.8
- Ağırlık: 15,2 kg
5- Vestel MF 42 EG Mini Fırın
Vestel MF 42 EG mini fırın, 5 program seçeneği ile birlikte daha birçok gelişmiş özellik sunuyor. Aydınlatma, alttan ve üstten ısıtma ve ızgara gibi temel özelliklerin mevcut olduğu bu mini fırın, emaye iç yüzeyi sayesinde pratik temizlik imkânı sunuyor. Sade ve şık tasarımıyla dikkat çeken Vestel MF 42 EG, gri rengi ve siyah mekanik kontrol düğme detayıyla mutfaklarınıza farklı bir hava katıyor. Izgarası da bulunan Vestel MF 42 EG, alttan ısıtma ve üstten ısıtma gibi özellikler sunuyor. Hem kaliteli hem de mutfağınıza yakışacak bir mini fırın arıyorsanız, kompakt yapısıyla dar alanlarda bile kolayca yer bulabileceğiniz Vestel’in MF 42 EG mini fırın modeline mutlaka göz atmalısınız.
- Fırın Hacmi (Litre): 42
- Yükseklik (cm): 33
- Genişlik (cm): 52
- Derinlik (cm): 44
- Fırın Tipi: Elektroturbo
6- Arzum AR2034 Cookart Mini Fırın
Modern tasarımı ve iki farklı renk seçeneğiyle dikkat çeken Arzum AR2034, 50 litrelik geniş iç hacme sahip. Kare ve yuvarlak tepsi seçenekleri ile birlikte sunulan mini fırın, ızgara teli sayesinde farklı pişirme yöntemlerini de destekliyor. Çift cam özelliği ile güvenli bir kullanım ve ısı verimliliği sağlıyor. Fırın içi aydınlatma özelliği ise kapağı açmaya ihtiyaç duymadan yiyeceklerinizin pişme derecesini kolayca görülmesine imkân tanıyor.
Termostat ayarı, zamanlayıcı, üst ve alt rezistans kontrolü gibi geniş kontrol çeşitliliği sunan model, ayrıca turbo fan desteğiyle güçlü bir sıcak hava sirkülasyonu oluşturarak pişen ürünlerin ısıdan eşit yararlanmasını sağlıyor. Siz de Arzum AR2034 Cookart’ın dreamline ve nar renk seçenekleri arasından mutfağınız için iddialı bir seçim yapabilirsiniz.
- Fırın Hacmi (Litre): 50
- Yükseklik (cm): 50
- Genişlik (cm): 58.5
- Derinlik (cm): 33.5
- Ağırlık: 17,5 kg
Bu listeyi mutlaka okumalısınız: En İyi Çay Makinesi Markaları ve Önerileri
7- Korkmaz Inox A496 Mini Fırın
En iyi mini fırın listemizin 7. sırasında yer alan Korkmaz Inox A496, hızlı pişirme özelliklerinin yanı sıra modern tasarımıyla da dikkat çekiyor. 50 litrelik oldukça yüksek bir iç hacmi sunan bu ürün ile kalabalık misafirleriniz için aynı anda yemek pişirebilirsiniz. Üstten ısıtma ve alttan ısıtma gibi özelliklerine ek olarak, çift camlı kapak yapısı sayesinde son derece güvenli ve uzun ömürlü bir kullanım imkânı sunuyor. Bu mini fırının en dikkat çeken özelliklerinden biri ise taşıma kulpları. Bu kulplar sayesinde fırınınızı istediğiniz ortamda saklayabilir ve yerini kolayca değiştirebilirsiniz. Korkmaz’ın Inox A496 Mini Fırın modeli ile mutfağınızdaki diğer beyaz eşyalar kusursuz uyumu yakalamanız mümkün.
- Fırın Hacmi (Litre): 50
- Yükseklik (cm): 32
- Genişlik (cm): 45
- Derinlik (cm): 40
8- Kumtel LX-9645 Mini Fırın
Zil uyarılı zaman ayarı ve turbo fanlı pişirme özellikleriyle karşımıza çıkan Kumtel LX-9645’in ısıya karşı dayanıklı çift camlı kapak sistemi bulunuyor. 5 pişirme fonksiyonuna sahip bu mini fırında ayarlanabilir otomatik termostat yer alıyor. Dikdörtgen ve yuvarlak olmak üzere iki adet tepsisi ile birlikte sunulan Kumtel LX-9645, İnox panel ve siyah gövde tasarımıyla oldukça beğeniliyor. Ayrıca Kumtel LX-9645, yoğurt yapma fonksiyonu ve piliç çevirme opsiyonu gibi işlevsel özellikleriyle birbirinden lezzetli tarifler hazırlamanıza imkân tanıyor.
- Fırın Hacmi (Litre): 70
- Yükseklik (cm): 40
- Genişlik (cm): 60
- Derinlik (cm): 52
9- Schafer Backofen Mini Fırın
Schafer’ın Backofen mini fırını, en güzel yemeklerin lezzetini kaybetmeden pişirmesinin yanı sıra şık tasarımıyla da dikkat çekiyor. 1300 W ısıtma gücüne sahip olan bu mini fırın, hızlı bir şekilde ısınarak yemekleri en kısa sürede hazır hale getiriyor. Tel ızgara ve özel raf sistemi ile pratik kullanım sunan Schafer Backofen, kare ve yuvarlak emaye tepsiler ile birlikte geliyor. Fırın içi aydınlatma özelliği sayesinde yemeklerinizin ideal kıvamını fırınınızın kapağını açmadan ayarlayabilirsiniz. Siz de mutfağınız için kaliteli ve şık bir mini fırın arıyorsanız, çeşitli renk ve özellikte sunulan Schafer Backofen mini fırın modellerine göz atabilirsiniz.
- Fırın Hacmi (Litre): 38
- Yükseklik (cm): 58
- Genişlik (cm): 48
- Derinlik (cm): 37
- Ağırlık: 9,51 kg
10- Luxell LX-3675 Mini Fırın
Luxell’in LX-3675 mini fırın modeli, ideal boyutuyla kolayca taşınabilir ve en dar mutfaklarda bile kolayca saklanabilir harika bir model. Yuvarlak ve köşeli olmak üzere 2 emaye tepsiye sahip modelin hem üst hem alt tarafında ısıtıcı rezistans bulunuyor. Bu ısıtıcı rezistansın paslanmaz çelikten üretilmiş olması ise dikkat çeken özelliklerinden biri. Luxell LX-3675 Mini Fırının kapağındaki temperli ön cam, ise yüksek ısıya karşı dayanıklılık gösteriyor. Fan destekli pişirme özelliği sayesinde yemeklerinizi kusursuz kıvamda hazırlamanıza imkân tanıyor. Piliç çevirme fonksiyonu, buz çözme ve iç aydınlatma ise Luxell LX-3675’in önemli özelliklerinden bazıları.
- Fırın Hacmi (Litre): 40
- Yükseklik (cm): 33
- Genişlik (cm): 59
- Derinlik (cm): 48
- Ağırlık: 11,25 kg
Sıra |
En İyi Fırın Markaları ve Modelleri |
Editör Puanı |
1 |
Beko BMF 30 QB Mini Fırın |
10/10 |
2 |
Arçelik SUF 5000 MGSI Mini Fırın |
10/10 |
3 |
Simfer 4503 Turbo Midi Fırın |
8/10 |
4 |
Bosch HTB12E428T Beyaz Mini Fırın |
9.5/10 |
5 |
Vestel MF 42 EG Mini Fırın |
9.5/10 |
6 |
Arzum AR2034 Cookart Mini Fırın |
9/10 |
7 |
Korkmaz Inox A496 Mini Fırın |
9/10 |
8 |
Kumtel LX-9645 Mini Fırın |
8/10 |
9 |
Schafer Backofen Mini Fırın |
8/10 |
10 |
Luxell LX-3675 Mini Fırın |
8/10 |
Mini Fırın Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler
Mini fırınlar, birçok yiyeceğin hızlı ve lezzetli bir şekilde pişmesini sağlıyor. İşlevleri kadar tasarımıyla da beğenilen mini fırınlar, kompakt tasarımları ile dar alanlara bile kolayca uyabiliyor. Birbirinden başarılı ve kaliteli markalar arasından seçim yapmakta zorlanıyorsanız, mini fırın almadan önce bilinmesi gereken tüm detayları birlikte keşfedelim.
Mini ve Midi Fırın Arasındaki Farklar Nelerdir?
Mini ve midi fırınlar arasındaki en önemli fark boyutları. Mini fırınlar genellikle en küçük boyutta olan fırınlardır. Midi fırınlar ise orta boy fırın sınıfında değerlendirilir. Pişirme kalitesi anlamında ise midi ve mini fırınlar arasında bir farklılık bulunmuyor.
Mini Fırın Kaç Litre Olmalıdır?
Mini fırınlar boyut olarak ocaklı fırınlara göre daha küçük olur. Mini fırınlar özellikle dar alana sahip mutfaklar için oldukça avantajlı bir seçenek. Markaların sunduğu farklı kapasitelerdeki fırın modelleri arasından seçim yaparken kullanacağınız alanın büyüklüğünü göz önüne almanızı öneririz. Mutfağınız ve ihtiyaçlarınız için en uygun mini fırını bulmak için ise aşağıdaki fırın ölçülerini dikkate alabilirsiniz.
- 30 litre kapasite için 50,5 cm genişlik, 32,2 cm yüksek ve 40,2 cm derinlik
- 40 litre kapasite için 59 cm genişlik, 33 cm yüksek ve 47 cm derinlik
- 50 litre kapasite için 61 cm genişlik, 35 cm yüksek ve 56 cm derinlik
İyi Bir Mini Fırın Özellikleri Nelerdir?
İyi bir mini fırının sahip olması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz.
- Yalıtım: Bir mini fırında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik yalıtım kalitesidir. Yalıtım kalitesi, fırınınızın elektrik tüketimini, yiyeceklerin eşit pişmesini ve ayarladığınız sıcaklığın gerçekleşmesini belirler.
- Kapak: Kapak kalitesi, iyi bir fırında olması gereken bir diğer önemli özellik. Birçok mini fırının iyi bir gövde yalıtımı olsa da kapak kaliteleri fırından alınan verimin önüne geçebilir. Bununla birlikte fırın kapağının iyi bir iç görünüm sunması önemli. Bu nedenle de çift cam kapaklı veya contalı olmaları gerekiyor.
- Pişirme Opsiyonları: Mini fırınların sunduğu turbo özellik, içeride oluşan hava akımı sıcaklığın tüm yüzeylere eşit şekilde dağılmasını sağlar. Bu nedenle de iyi bir mini fırında turbo özelliğin bulması önemli.
- Ergonomi: Fırının iyi bir iç aydınlatmasının olması, pişirme işlemi sırasında yemeği kontrol etmek için kapağı açmanıza gerek bırakmaz. Ek olarak, mini fırının emaye iç kaplamaya sahip olması, temizliği pratik hale getirir.
Mini Fırın Ne Kadar Elektrik Harcar?
Fırınlar, türlerine ve güçlerine göre değişen miktarlarda elektrik tüketirler. Bir fırın ortalama olarak saatte 700 W ile 3 kW arasında elektrik harcar.